15:00

Skogså IF

Referat: Ohtana/Aapua FF - Skogså IF

Ohtana/Aapua förlorar hemmamatchen mot Skogså med 2-3 (0-1)

Första halvlek inleds bra av OAFF och man skapar flera hörnor under första kvarten. I den 20:e minuten får Adam Zingmark bollen i djupled, tar sig förbi målvakten och är fri mot en försvarare som står på mållinjen, skottet blir dock inte bättre än att försvararen kan rädda den till hörna. I den 23:e minuten anfaller Skogså på vänsterkanten där deras anfallare får tid att slå in ett inlägg som går över våra mittbackar till en fri Mattias Morin som skickar bollen på volley upp i nättaket förbi en chanslös Felix Pekkari i målet. Resten av halvleken blir jämn med ett knappt spelövertag för Skogså, dock skapas det inga fler målchanser utan vi går till paus med underläge 0-1.

Andra halvlek är sju minuter gammal när Skogså kommrer i ett snabbt anfall där bollen spelas över Magnus Jatko som halkar omkull, till en framrusande Mattias Morin som tar sig till skott och via Felle smiter bollen in till 0-2. Efter målet tar OAFF över och dominerar ganska stort. I den 72:a minuten får OA en frispark mitt på Skogsås planhalva - Örjan Pääjärvi lyfter den mot mål, fram störtar Magnus Jatko och nickar snyggt in reduceringen till 1-2. Glädjen blir dock kortvarig när Skogså tre minuter senare tar sig in i vårt straffområde och snabbe Oscar Sandberg kan sätta 1-3.
OAFF fortsätter ändå att kämpa och i den 80:e minuten slår Mikael Olli ett fint inlägg som Adam är hårsmånen från att sätta i mål. I slutminuten kommer OA i ett sista anfall där Magnus Krekula hittar Adam med en djupledsboll där Adzi tar sig in i straffområdet och prickar in slutresultatet 2-3 tätt intill målisens högra stolpe.

Sett över 90 minuter är det en jämn match vi får bevittna, visserligen vinner OAFF hörnorna med 10-1 men det kändes ändå som att det spelmässigt var riktigt jämnt, åtminstone under första timmen. I ett OAFF som släpper in fler mål än under våren samt saknar spetsen i offensiven går plussen denna dag till Martin Pantzare och Mikael Olli. Sävast hade en duktig mittback i Richard Häggståhl. Offensivt var det Mattias Morin och Oskar Sandberg som spred oro i vårt försvar.

Domare Jan-Ola Eriksson gör som oftast en utmärkt match - tillåter tufft spel utan att det gula kortet behöver komma fram.